tisdag, november 16, 2010

Hem ljuva hem..

Ja då va den efterlängtade resan gjord. Kotten va väldigt spänd inför resan och fick sina släng av galenpsykoser imellan åt. men vi tar det från början (jag kan endå inte sova). Jag hämtade kotten på dagis på fredagen, då vi skulle åka tidigt på lördagen va det lättast att han sov här den natten. Från klockan 6 på morgonen låg kotten och frågade var tionde minut om vi inte skulle gå upp nu. Så vi gick upp, han fick lite frukost medan jag packade det sista. Sen gick vi iväg till stadsbussen för att ta oss till stationen..


En förväntansfull kille på La-station

Därifrån tog vi tåget till Lund C, för att kliva på tåget till Sthlm. Väl på tåget får vi veta att vårat tåg egentligen gått en timme tidigare... vilket Sj helt glömt att informera resenärerna om. Så där kom ständigt folk och ville sitta på våra platser då dom va dubbelbokade 14 ggr om... Men vi lyckades behålla dem.

Glad kille på tåget

Väl framme i Sthlm, en timme senare än vi skulle varit. Fick vi snabbt och lätt promenera bort till tunnelbanan, på den och vidare till Globen. Där hoppade vi in på Mc för lite mat, det var nog den stressigaste mc jag någonsin varit på. mat och folk överallt....

Lite mat i magen

17.00 öppnades portarna in till Globen, och när vi gick mot den stora golfbollen som lyste i blått, lyste Hampus som solskenet själv. Han gick med stora och självsäkra steg mot ingången med ett leende på läpparna.

Vi strosande omkring och tittade på Monster jam prylar som såklart såldes vid varje arenaingång. En timme innan shown släpptes vi in till våra platser, och strax efter det började lite förunderhållning med radiostyrda monster trucks som fick hoppa över de stora skrotbilarna. En enorm lastbil med eld och högljud siren cirkulerade arenen. Förshowen kunde inte varit mer passande. Hampus älskade även den.

Redan spännande, showen har inte ens börjat

och på klockslaget till showens start släcktes arenan ner med fina lampor och hög musik. och ut kom det 6 monstertruks. Gravedigger, Monster Mutt, Disney XD, El Toro Loco, Ironman och Thor. Ni som någonsin sett monster jam på tv, vet några av de stora stjärnorna va med där.



Vi bjöds inte bara på Monster trucks, utan även BMX, motorcross, fyrhjulingar, motorcyklar som alla gjorde en massa konster, det hoppades i luften, snurrades, på ett hjul.. allt.. vissa konster fick en att hålla andan och andra att ropa rätt ut.. :D

Sen avslutades showen med Freestyle från monster trucks. Vilket helt klart är det bästa, där får dom köra i 75 sekunder hur dom vill, och ju mer publiken hejar ju värre konster gör dom. Hampus hejade hela tiden på den bilen som va ute. Viket hörs på filmerna (jag var tvungen att spela in, och så fort kameran låg i mitt knä skällde Hampus på mig "Filma dom, så jag kan se hemma sen") Två bilar voltade, så publiken fick gå basurk en stund.

IronMan va en av bilarna som voltade


Och efter nästan två timmars underhållning tackade alla för sig och vi fick applådera så händerna blev röda. Vinnaren av alla grenar var Grave Digger


Kotten fick välja en sak i i butiken, så efter mycket funderande blev det en leksaks bil i form av Monster Mutt. sen fick vi bege oss till Tunnelbanan igen, för att gå igenom hela t-centralen till City-terminalen, för att vänta på bussen hem. (ja ni läste rätt, vi fick åka buss hem, då det inte gick ett enda tåg natten mellan lördag och söndag) som tur va somnade kotten snabbt i mitt knä, och jag fick en snackekompis hela vägen ner.

Vi stannade i Hbg 6.15 på morgonen. En trött lilleman och jag gick in på knutan för att lösa en biljett och ta första tåget hem till L-a och sen krypa ner i sängen ett par timmar.

Nästan ett dygn från första fotot, något tröttare

I trappan mötte vi en granne som skulle ut och cykla, då kläcker kotte ur sig "det är inte bara vi som är galna och är uppe nu". =op Goa ungen och jag mös ner under täcket en stund, för att han skulle bli återlämnad till sin pappa vid lunchtid.

2 kommentarer:

Sis sa...

Säger bara... GILLA!!!!

Åse sa...

Var e gilla-knappen? Hihi!