lördag, april 18, 2009

Gö mörgon...

Efter en fullpackad vecka sitter jag nu äntligen tillbaka lutad i min fåtölj.. =o) Har haft ett öga på nyhetsmorgon nu under morgonen, där dom diskuterat fildelning. Och jag måste säga att jag blir full av skratt när jag hör hur en författare (kommer inte ihåg namnet) sitter och säger hur mycket pengar han har förlorat pga av fildelningen... Men SERIÖST! Fildelningen är ju verkligen känd för alla böcker den sprider.. Hahaha.. Jag hade förstått om Per Gessle hade suttit där och varit lite bitter...

Och inte nog med att man kan diskutera om domen mot Pirate Bay är lämplig eller inte, så kan man lika länge diskutera den enormt stora summa pengar som ska betalas i skadestånd.. Så vi börjar med att få sagt att alla bilförsäljare och biltillverkare nu ska dömmas till samma skadestånd.. Då jag faktiskt KAN köra olagligt med hjälpa av bilen. Lika så Knivtillverkare.. Jag KAN alltid sticka ner någon med kniven. Eller ännu bättre.. som jag faktiskt kan gå med på.. Vapentillverkare.. Men nä.. detta ämnet har ju diskuterats i många år.. Det är ju användaren som bär ansvaret över hur vapnet hanteras, inte vapentillverkaren..

Sen över till den sjukt stora summan... 30 miljoner kr?!?! Är inte det ett stort hån mot alla som någonsin fått skadestånd i vårt avlånga land? Eller har författaren på nyhetsmorgon kanske blivit av med benet när någon (den enda) laddade ner hans bok?! Och vem får del av detta skadestånd? Sen kan man ju undra vilken summa böterna för nerladdning kommer ligga på sen.. Ska dom överdriva lika mycket där? Jag kan ju tycka att en fortkörnings bot är ganska rimlig som den är, då man faktiskt utsätter andra för fara. Andra kan dö om en trafikolycka sker. Men jag har aldrig hört talats om att någon dött när jag laddat ner musik.. Som sagt.. jag väntar med spänning på första boten för fildelning.

Och det sista om fildelningen.. Helt ärligt.. skulle mitt bradbandsbolag stänga ner några sidor, så jag inte kan surfa fritt på det jag vill, så skulle dom väldigt snabbt få min uppsägning. För även om 3-4 bolag till slut går med på detta krav, att stänga ner sidor som pirate bay, så kommer det alltid finnas något bolag som inte gör det.. och jisses vilka pengar dom kommer tjäna!!! =op

Nä.. snacka om att försöka kontrollera folket.. vänta nu.. ett land med sånt tycke kallas för något speciellt.. hmm.. jag har det på tungan.... Dii.. DIKTATUR!

Det sorgliga är väl att länsrätten just gjort mer än halva befolkningen till brottslingar.. Men ni vet väl det.. Skulle ni nu fildela, och dessutom "Åka fast" för det.. så är det bara att öppna ditt nätverk, eller hävda att det är barnen som gjort det.. Då kan du inte bli dömd! Så se till att ha någon 12 åring på besök lite då och då.. ;o) Så kan du simma lugnt sen..


Ha en riktigt skön helg..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fy f-n sis... du e cool... :-D
Jag håller helt med!

Anonym sa...

Skulle ni nu fildela, och dessutom "Åka fast" för det.. så är det bara att öppna ditt nätverk, eller hävda att det är barnen som gjort det.. Då kan du inte bli dömd! Så se till att ha någon 12 åring på besök lite då och då.. ;o) Så kan du simma lugnt sen..

Nja, tror inte det! Det vore som att hävda att man inte kan hjälpa att grannarna lånar bilen som jag lämnat nycklarna i ute på parkeringen eller ännu värre - att ens egna barn tjuvkör bilen trots att de inte ens är körkortsmyndiga. Jag misstänker att man nog snällt kommer att ha ansvar för sina ungars förehavanden, (och sina grannars med för den delen), om man provar en sådan stunt.

I min mening är det betydligt konstigare att man blir fälld för en sökmotor/söktjänst, måhända att den var väldigt specialiserad på sin sak. DET är faktiskt riktigt konstigt då det gäller den här domen.

Nu spelar det väl knappast någon roll längre eftersom de krypterade näten/fildelningarna redan står och knackar på dörren :)

fabro' M!